23948sdkhjf

Gnosjöbolaget Garo räknar med att växa vidare 2017

De gynnas av starka byggmarknader i Sverige, Irland och Norge.
Gnosjöbolaget Garo räknar med en fortsatt god marknadstillväxt i Sverige, Irland och Norge som ett resultat av en stark byggmarknad. I Finland har bolaget positiva indikationer avseende byggmarknaden i storstäderna. Det skriver bolaget i bokslutsrapporten på onsdagen.

– Inom produktområde Ladd förväntas tillväxten fortsatt följa den snabba kommersialiseringen av laddbara fordon i Sverige medan vi ser utmanande jämförelsetal i Norge under första halvåret 2017. Sammantaget stärker vi vår position i en växande marknad. Expansionen fortsätter under 2017, säger vd Stefan Jonsson.

Nettoomsättningen ökade med 20 procent i det fjärde kvartalet till 201 miljoner kronor (167). Rörelseresultatet steg med 85 procent till 30 miljoner kronor (16). Rörelsemarginalen uppgick till 15,1 procent (9,8).

Den goda resultatutvecklingen och kassaflödet under senare år har också medfört att bolaget har en god likviditet och stark finansiell ställning. Mot bakgrund av det har styrelsen rekommenderat årsstämman att besluta om en utdelning om 2,85 kronor per aktie.

Garo bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen. Koncernen omsätter 550 miljoner kronor och har 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag, small cap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125