23948sdkhjf

Värnamobolaget gör rekordresultat

Nettoomsättning, resultat och kassaflöde stiger kraftigt.
Värnamobaserade Bufab åstadkom förra året sitt bästa resultat hittills. Det framgår av bokslutsrapporten.

Såväl nettoomsättning, rörelseresultat som resultat efter skatt var de högsta bolaget åstadkommit någonsin.

– Utvecklingen är inte en slump utan ett resultat av målmedvetet arbete enligt den tillväxtstrategi som vi lade fast 2012. Sammantaget är vi nöjda med utvecklingen under det fjärde kvartalet och 2016 som helhet, säger vd Jörgen Rosengren.

Nettoomsättningen i det fjärde kvartalet ökade med 14 procent till 699 miljoner kronor (612). Den organiska tillväxten var fyra procent.

Orderingången var väsentligt högre än nettoomsättningen. Rörelseresultatet ökade till 53 miljoner kronor (38) och rörelsemarginalen förbättrades till 7,6 procent (6,2).

Bolaget uppger att det löpande utvärderar ytterligare förvärvsmöjligheter.

– Vi har tack vare gott kassaflöde 2016 och ett utökat kreditutrymme finansiell kapacitet till fler förvärv, säger Jörgen Rosengren.

Är det någon speciell typ av bolag som ni tittar på att köpa?

– Vi har tre kriterier för de bolag vi ska vara intresserade av: 1. De ska vara välskötta, 2. Det ska finnas synergier, helst på säljsidan, med resten av Bufab, 3. Vi ska komma överens om en rättvis fördelning av värdet i bolaget mellan oss och säljaren - ett rättvist pris helt enkelt, uppger Bufabs vd Jörgen Rosengren för Metal Supply.

Bufab är ett handelsföretag för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar med mera).

Bolaget startades 1977 i Småland och har i dag verksamhet i 24 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har cirka 940 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078