23948sdkhjf

Alfa Laval köper upp i Tyskland

Alfa Laval koncernen har förvärvat HES GmbH Heat Exchanger System i Tyskland, ett företag som fokuserar på spiralvärmeväxlare.
Alfa Laval koncernen har förvärvat HES GmbH Heat Exchanger System i Tyskland, ett företag som fokuserar på spiralvärmeväxlare främst till processindustrin. Företaget, som kommer att integreras i Tranter, omsatte omkring 85 miljoner kronor 2008 och hade cirka 45 anställda .

"Genom detta förvärv stärker vi Tranters produkterbjudande, speciellt deras produktportfölj för svetsade värmeväxlare", säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. "Vår flervarumärkesstrategi har varit framgångsrik och Tranter fortsätter att erbjuda sitt eget produktsortiment under varumärket Tranter via sitt eget distributionsnätverk.".
HES GmbH Heat Exchanger System kommer att konsolideras i Alfa Laval koncernen från den 1 februari 2009.

Visste du att en spiralvärmeväxlare är precis vad det låter - en rund värmeväxlare med två koncentriska spiralformade kanaler, en för varje vätska? Den höga turbulensen i en spiralvärmeväxlare motverkar att kanalerna täpps igen och minskar därmed behovet av rengöring. Faktum är att när tubvärmeväxlare byts ut i ett raffinaderi kan det innebära att behovet av rengöring minskar från två gånger i veckan till en gång om året.

Källa: Alfa Laval

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094