23948sdkhjf

Ages Industri investerar i nya maskiner

Ombyggnationen i Värnamo har ökat stabiliteten i deras processflöden.
Ages Industri har vidareutvecklat produktionsprocesserna och sin tekniska prestanda och investerat i ny maskinutrustning. Det framgår av delårsrapporten.

– Ombyggnationen i Värnamo samt införandet av ett målstyrt ledningssystem och ett gemensamt affärssystem för de två enheterna i Unnaryd är exempel på investeringar som gjorts för att kvalitetssäkra och öka stabiliteten i processflödena, säger vd Magnus Björn.

2017 har inletts med fortsatt god orderingång och effektivt utnyttjad produktionskapacitet.

– Våra kunders prognoser för kommande månader är stabila, säger Magnus Björn.

Bolaget uppger att de har god beredskap för att möta ökad marknadsefterfrågan.

– Ages marknadssatsning inom fordonsindustrin i norra Europa har nått framgång genom att en av de större fordonstillverkarna, som vi inte har affärer med i dagsläget, har godkänt koncernen som leverantör och tagit upp oss i sin leverantörsbas. Vår förhoppning är att det på sikt ska ge nya affärsmöjligheter, säger Magnus Björn.

Ages är specialiserade på pressgjutning av aluminium samt skärande bearbetning i aluminium, stål, mässing och rostfritt. Produktionen är koncentrerad till tillverkning av komponenter i större serier. De primära kundgrupperna finns inom fordons- och verkstadsindustrin i Europa.

I Ages ingår, förutom moderbolaget, sex produktionsenheter i syd- och mellansverige. Ages Casting-bolagen i Kulltorp, Solna och Unnaryd är specialiserade på pressgjutning. Ages Machiningbolagen i Falkenberg, Unnaryd och Värnamo är stora inom skärande bearbetning. Bearbetning och montering sker hos Ages Machining i Kulltorp, Solna, Värnamo och Unnaryd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078