23948sdkhjf

Miljöteknikkoncernen i Skellefteå går över 100 miljoner i omsättning

Det var mycket jobb för dem före det började gå åt rätt håll.
Miljöföretagskoncernen Fumex i Skellefteå passerade under förra året 100 miljoner kronor i omsättning. Det rapporterar Norran Affärsliv.

Bolaget går under radarn för många men de är experter på att evakuera luftburna föroreningar i mekanisk industri och laboratorium, samt ta hand om bilavgaser.

Efter finanskrisen 2008/2009 bestämde sig bolaget för att satsa mer på exportmarknaderna och satte upp ett säljbolag i Tyskland.

– Vi är mycket på mässor och har ökat vår närvaro på marknaden. Det har varit mycket jobb innan det började gå åt rätt håll, säger Stefan Johansson, chef för internationell försäljning, till affärssajten.

Fumex utvecklar, tillverkar och säljer sina produkter. 34 av de 36 anställda i Sverige jobbar från Skellefteå med en mängd lokala underleverantörer som Iplast, Nordramp, Skellefteå Rostfria, Pulverline , Rtas, Lycksele Plåt, Samhall och Utisam.

För att fortsätta tillväxten är Fumex idag inte bara ett produktägande bolag i Skellefteå utan en koncern med tre dotterbolag på de viktiga marknaderna USA, Tyskland och Kina.

Fumex ägs av Crenor som i sin tur ägs av Per Lidström och Fumex vd Anders Hedlund. Bolaget har rötterna i Holmbom och Hedlund som bildades 1945 och som utförde svetsarbeten till Bröderna Lundbergs.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094