23948sdkhjf

Brunnsborraren växer geografiskt

De har sett att marknaden hungrar efter större maskiner att borra med.
Ahlqvists Brunnsborrning, med bröderna Fredrik Ahlqvist och Andreas Backhammar i spetsen, expanderar både geografiskt och verksamhetsmässigt.

– Avancerad tung grundläggning är inget nytt för oss och vi är i dag verksamma i flera större projekt. Vi har sett att marknaden i Sverige hungrar efter större maskiner som är byggda från grunden för att borra med, säger Fredrik Ahlqvist.

Borrningsföretaget har sin bas i Klintehamn på Gotland men har verksamhet över hela Sverige.

Bolaget har valt att stärka verksamheten med en Casagrande C16XP som är en radiostyrd, runtomsvängande borrigg med 16 meters slaglängd. Maskinen är speciellt framtagen med tanke på grundläggning och drivning av rör i stora dimensioner.

– Det finns många som tillverkar och säljer stora maskiner, men vi valde Casagrande C16XP för att det är en robust och smidig borrmaskin designad för just grova dimensioner och djupa rördrivningar med stor precision, säger Fredrik Ahlqvist.

Maskinen har den högsta miljöklassningen som går att ha och klarar de höga miljökraven i storstadsregionerna.

Det är Gruse som har sålt maskinen och det uppges vara årets största borrigg. Gruse har haft agenturen för Casagrande och Hütte borriggar i Sverige sedan hösten 2012.

– Maskinen kostar strax under 6.000.000 kronor (+ moms), men priset varierar lite beroende på utförande och utrustning, uppger Helena Nygren, Ekonomi & Marknad på Gruse, för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095