23948sdkhjf

Sandvik ser fortsatt god efterfrågan i gruvan

Orderingången steg med hela 19 procent organiskt i det fjärde kvartalet förra året.
Sandviks vd Lars Engström ser fortsatt god efterfrågan i gruvsektorn, efter att orderingången i bolagets division Mining and Rock Technology steg med 19 procent organiskt under det fjärde kvartalet.

Det sade han till nyhetsbyråer på onsdagsmorgonen, efter bokslutskommunikén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

– Det är alltid svårt att bedöma framåt, men det började starkt i det tredje kvartalet och ökade under det fjärde. Vi har sålt mycket utrustning under perioden, men dessutom har eftermarknaden stärkts vilket är ett tecken på ökad aktivitet i gruvorna, sade han, och förklarade att det funnits ett uppdämt behov eftersom det Sandvik säljer är slitvaror med livslängd på 5-10 år, sade Lars Engström.

– Vi har varit lite försiktiga, det ska man alltid vara i gruvindustrin, men det är klart att det har varit en väldigt positiv utveckling under det fjärde kvartalet, och vi räknar väl med att det ska fortsätta under den närmaste framtiden i alla fall, sade han enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Verkstadsbolaget Sandviks resultat före skatt blev 2.860 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2016 (266). Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på i genomsnitt 2.547 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning inför rapporten.

Orderingången uppgick till 21.993 miljoner kronor (19.531), jämfört med analytikerprognosen på 20.785 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078