23948sdkhjf

LKAB tar hem järnmalmsaffär

Ska skeppa ut flera hundratusen ton MagnaDense till ett kanadensiskt energiföretag.
Det kanadensiska energiföretaget Shawcor och LKAB Minerals har tecknat avtal om leverans av flera hundratusen ton MagnaDense för leveranser under perioden februari till oktober 2017, anpassat till produktionsplanen vid Shawcors fabrik. Utrullningen är till en mexikansk gasledning. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har jobbat med denna order under lång tid, från det att ett gasledningsprojekt börjar planeras kan det ta något år innan det är dags för leverans av aggregat till betongen. För LKAB är volymerna i förhållande till leveranserna till stålindustrin små (dit man levererar cirka 26 miljoner ton). Även om vi inte producerar sådana volymer av MagnaDense så ryms detta med marginal inom vår kapacitet och påverkar inte vår möjlighet att leverera till andra projekt, uppger David Högnelid, marknads- och kommunikationschef, Division specialprodukter LKAB, för Metal Supply.

– Vi valde MagnaDense tack vare dess utmärkta egenskaper och funktion, bevisat framgångsrika användning i offshore-applikationer och vår tillit till LKAB Minerals team och deras kapacitet att hantera logistiken, säger Henri Tausch, Group President Shawcor Pipeline Performance.

Bolagen har en lång historisk relation med varandra. LKAB har tidigare försett flera av Shawcors projekt över hela världen med material.

Kontraktets värde uppges vara stort men summan liksom de exakta volymerna är konfidentiella.

– Det finns endast ett fåtal riktigt stora projekt i världen varje år. För LKAB Minerals är det en viktig affär som befäster vår ställning som ledande leverantör av järnmalm till industrimineralmarknaden och rörbeläggning specifikt. Vi kommer nu fokusera på att leverera våra högkvalitativa produkter i enlighet med Shawcors produktionsplan, säger LKAB Minerals koncernchef Leif Boström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126