23948sdkhjf

Investeringsfond köper in sig i skogsmaskintillverkaren

Nu laddar de för fortsatt expansion både i Sverige och internationellt.
Eco Logs nuvarande ägare och grundare, Stig Linderholm, har bjudit in investeringsfonden Accent Equity 2012 som delägare i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsikten är att Accent ska bistå Eco Log i en fortsatt expansion i Sverige och internationellt. Bolagets nettoomsättning 2016 uppgick till cirka 400 miljoner kronor.

Eco Log utvecklar, tillverkar och säljer skogsmaskiner för avverkning med kortvirkesmetoden (cut-to-length, eller CTL). Företaget har sitt säte i Söderhamn, och förser en global marknad med sina produkter. Exportandelen uppgår till cirka 60 procent av försäljningen.

Produktportföljen består idag av nio typer av skördare och skotare och bolaget har en stark position på flera av världens största marknader för CTL-avverkning.

Bolaget har drivits av Stig Linderholm sedan 2004, efter det att han förvärvade Caterpillars produktionslinje för skogsmaskiner.

– Accent ser Eco Log, med sin konkurrenskraftiga produktportfölj och starka ledning, som en stabil plattform för fortsatt tillväxt, säger Niklas Sloutski, vd för Accent Equity Partners, investeringsrådgivare till Accent Equity 2012.

Fonden ser att den grund som har lagts kommer att möjliggöra en snabb tillväxt både organiskt och genom förvärv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093