23948sdkhjf

Tillverkaren minskar med 70 tjänster

Tuffa marknader i Nord- och Sydamerika och mer nyligen även i Europa.
Concentric inledde 2016 ett program för att minska personalstyrkan. Programmet består bland annat av de minskar med 70 anställda (sju procent) där de platser som främst påverkas är verksamheter i Chivilcoy, Argentina och Hof, Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det sker för att kunna möta fortsatt utmanande marknadsförhållanden i Nord- och Sydamerika, och mer nyligen i Europa.

Bolaget gör även nedskrivningar av tillgångar och utgifter relaterat till lägre aktivitetsnivåer och effektivisering av lagerfaciliteter som används i båda USA och Europa.

De totala utgifterna i samband med omstruktureringsplanen uppskattas till 26 miljoner kronor.

Vidtagna åtgärder följer av fortsatt utmanande marknadsutsikter för bolagets slutmarknader i Europa, Nord- och Sydamerika. Programmet för att minska personalstyrkan är redan slutförhandlat med fack och de anställda som påverkas, och har genomförts genom en kombination av frivilliga och obligatoriska uppsägningar. Omstruktureringsplanen väntas totalt sett resultera i årliga besparingar om 30 miljoner kronor.

Concentric är en stor nischaktör för produktion av hydrauliska produkter, inklusive pumpar, motorer, kraftaggregat och flödesdelare för mobila enheter.

Bolaget är tidigare Hydraulics Division inom Haldex-koncernen, och från och med den 16 juni 2011 ett självständigt börsnoterat företag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063