23948sdkhjf

Investerar 215 miljoner i Tyskland och Kina

Ska förkorta produktionsledtiderna i tyska Schweinzfurt med 50 procent.
SKF investerar ytterligare 145 miljoner kronor i produktionskanaler i Schweinfurt i Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringarna i Schweinfurt moderniserar produktion av stora lager, förkortar produktionsledtider med 50 procent och ska stärka konkurrenskraften.

Som en del av investeringen kommer en ny, automatiserad svarvningskanal att installeras. Detta kommer i kombination med de senaste lösningarna inom digitaliserade tillverkningsprocesser att minska återställningstider och ge större produktionsflexibilitet.

Dessutom kommer en ny värmebehandlingsprocess att införas, som ska vara både effektivare och även förbättra lagrets presstanda.

Investeringen som tillkännages idag väntas genomföras under 2018.

SKF har under de senaste tre månaderna tillkännagivit investeringar på totalt 295 miljoner kronor i uppgraderingar av produktionskanaler i Schweinfurt.

SKF investerar även 70 miljoner kronor för att utveckla rulltillverkning i Kina. Den kinesiska investeringen i staden Dalian avser att förbättra koncernens kapacitetsutnyttjande samt stärka SKF:s erbjudande i Kina. Investeringen i Dalian har inletts och tillverkning av rullar kommer stegvis att öka under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094