23948sdkhjf

Segerström Automotive är räddat

Aros Quality Group AB (AQ) tecknade på måndagen avtal med konkursförvaltaren om att överta inkråmet i Segerström Automotive som begärdes i konkurs den 12 december 2008. Affären genomförs som en kontantaffär.
Verksamheten övertas den 19/1 2009 och kommer att bedrivas i bolaget AQ Segerström AB med fortsatt lokalisering i Eskilstuna. Bolaget beräknas omsätta 150 - 200 MSek under 2009.

Segerström Automotive grundades 1906 och är en av Skandinaviens ledande leverantörer av plåtkomponenter, huvudsakligen till kommersiell fordonsindustri som Scania och Volvo.

Segerströms teknikområden är plåtbearbetning, svets, ED/pulvermålning och montering . Med högteknologisk utrustning, kunskap, erfarenhet och kreativitet är man ett naturligt val både för befintliga som nya kunder.

"Syftet med affären är att bredda AQs kundrelationer samt erhålla spetskompetens inom robotiserad svetsning, målning och verktygsbunden plåtbearbetning" säger AQs koncernchef P-O Andersson.

Källa: AQ

Om företaget
AQ är en av Sveriges ledande leverantörer av Komponenter och System till krävande industrikunder. Bolaget är noterat på Aktietorget. Koncernen består av rörelsedrivande bolag som vart och ett utvecklar sin speciella kompetens och, i samarbete med övriga bolag, strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar för kunden. Koncernen har två affärssegment Komponenter som producerar transformatorer, kablage, formsprutad termoplast och mekaniska detaljer samt System som utvecklar och producerar kraft- och automationslösningar i nära samarbete med kunden. AQ har 820 anställda i Sverige, 680 i Bulgarien, 450 i Kina, 113 i Estland samt ett försäljnings och teknikbolag med 3 anställda i Italien. AQ har högsta kreditvärdighet AAA.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095