23948sdkhjf

Mer värdefull metall ska kunna återvinnas

Ett europeiskt arbete på området har startat.
Ett europeiskt arbete med vägledning för återvinning av värdefull metall ur elskrot har startat. Det framgår av ett pressmeddelande från Elstandard.

Som komplement till de europeiska standarderna med anvisningar för insamling och behandling av skrotad elektrisk och elektronisk utrustning startar nu ett europeiskt projekt att skriva en vägledning för hantering av koppar och andra värdefulla metaller i avfall som består av elektriska och elektroniska apparater (WEEE) eller där sådana ingår.

Idag omfattas inte koppar med flera värdefulla metaller (guld, silver och några till) av EU-direktivet för elskrot (WEEE-direktivet), till vilket det finns anvisningar i europeiska standarder i serien EN 50625.

Nu finns det koppar i de flesta volymer med elskrot som tas om hand och kopparskrot representerar ett stort värde, samtidigt som det så lite som möjligt ska blandas med järn- och stålskrot, för att inte förorena detta. Förslaget att komplettera serien EN 50625 med en del om koppar och så vidare uppges därför ha tagits väl emot.

Den föreslagna tekniska specifikationen gäller de kemiska och metallurgiska processer som används för återvinning av koppar och värdefulla metaller ur elskrot.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.266