23948sdkhjf

Nässjöbolaget investerar i två robotceller

Vill möta konkurrensen med helautomatiska maskiner och bli mindre sårbara.
Forserums Verktyg, i Nässjö kommun, har investerat i två robotceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget startade sin verksamhet så tidigt som vid mitten av 1940-talet. Då handlade det nästan uteslutande om verktygstillverkning. I dag är det legotillverkning av detaljer i tunnplåt.

Kunderna finns i södra Sverige och framförallt i Småland. Forserums Verktyg tillverkar detaljer i tunnplåt och jobbar med stansning, kantpressning, bockning (vikmaskin), laserskärning, svetsning, slipning, excenterpressning, montering och erbjuder även lackering och annan ytbehandling allt efter kundens behov. Bolaget har lång erfarenhet av produktutveckling och legotillverkning inom bygg, el och inredning.

Forserums Verktyg har nu gjort ytterligare en investering genom två robotiserade, servoelektriska kantpressar från SafanDarley/Starmatik.

Det är Värnamobaserade Din Maskin som sålt modellerna.

– Det är svårt hitta utbildad personal som kan köra kantpress. Vi vill möta konkurrensen med helautomatiska maskiner och bli mindre sårbara. Anledningen till att vi valde SafanDarley/Starmatik var att vi hade möjlighet att själva bestämma exakt hur cellerna skulle se ut för att passa oss på bästa sätt. Konkurrenterna har ett färdigt koncept men Starmatik kundanpassar, säger Torbjörn Andersson, vd och delägare i företaget.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142