23948sdkhjf

Stålplåt kan reducera tyngden på trappor

Med Mevacos teknik PerfAction går det att med utstansade hål skapa logotyper, symboler, siffror och till och med bilder i olika storlekar och med en god djupverkan. Bolaget använder sig av perforerad stålplåt som material vilket bland annat minskar vikten.
”La Città della Bellezza”, skönhetens stad, är italienarnas kärleksfulla smeknamn på Vicenza, inte långt från Venedig. Staden är känd bland annat för tillverkningen av klockor och smycken och tre gånger om året hålls en av världens största guldmässor här.

– Ett traditionellt hantverksföretag som Pavitecno passar bra in här, säger inredaren Michele Parma, som har tagit över företaget efter sin far.

– Vi har specialiserat oss på att göra folks hus och lägenheter ännu vackrare. Vi utformar väggar och golv, både ute och inne, inreder badrum, lägger trägolv och bygger in trappor, fortsätter Michele Parma.

Det var just en trappa det var frågan om hemma hos hans kund Martina Chiaruttini.

– Hennes lägenhet ligger i ett fint område, men den är inte särskilt stor. Hon hade en opraktisk spiraltrappa upp till andra våning och ville ha något lättare. Jag hade precis lagt in ett exklusivt ekgolv och vi bollade lite idéer, bland annat om vi skulle bygga in den nya trappan med glas, säger Michele Parma.

Michele Parma började fundera på om det gick att använda metall istället, för att skapa en välbalanserad kontrast till ekträet.

– Jag gav mig ut på nätet och det var där jag stötte på Mevaco. Jag hade aldrig hört talas om dem förut, men deras hemsida var välstrukturerad och snart hittade jag PerfAction, säger Martina Chiaruttini.

PerfAction är Mevacos teknik för att med hjälp av utstansade hål skapa logotyper, symboler, siffror och till och med bilder i olika storlekar och med en god djupverkan.

Michele Parma använd sig av Mevaco perforerad stålplåt, med förskjutna runda hål 20-28 och en tjocklek på 2,00 millimeter.

– Nu har vi lyckats skapa precis den känsla av rymd som kunden var ute efter", fortsätter Michele Parma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079