23948sdkhjf

Legotillverkaren i Eskilstuna rekordinvesterar

Drygt en tredjedel av omsättningen sätts av. Den största delen avser en ny fiberlaser som kostar 7 miljoner.
Näringslivsprofilerna Daniel Jacobsson och Fredrik Andreassen tog förra året över Södergrens Metallindustri. Nu investerar de över en tredjedel av omsättningen för att höja standarden på företaget. Det rapporterar Eskilstunakuriren.

Bolaget är en legotillverkare av plåtartiklar och omsatte förra året 20 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 750.000 kronor. Antalet anställda är 21 personer. Södergrens grundades 1952 av Bertil Södergren.

– Vi satsar mycket framåt. Vi försöker lyfta företaget, inte bara krama ur någonting, säger Daniel Jacobsson till tidningen.

De nya ägarna har vidtagit flera åtgärder på företaget som sysslar med legotillverkning av plåtartiklar. Investeringarna uppgår till över åtta miljoner kronor.

– Vi investerar ju närmare 35 procent av omsättningen. Det är en väldigt hög summa, säger Fredrik Andreassen som även är vd för företaget.

Den största investeringen gäller en helautomatiserad fiberlaser som togs i drift i augusti. Maskinen är helt ny och kostade cirka sju miljoner kronor. Fiberlasern kan skära upp till 20 millimeter plåt. En annan fördel uppges vara att den kan skära tunnplåt dubbelt så snabbt som en vanlig laser.

Bland förbättringsåtgärderna märks även flera tillbyggnader, bland annat i form av ett nytt kallager. Företaget har inrättat flera svetsbås och skaffat ett par nya cad-stationer. En av de första investeringarna som de nya ägarna beslutade om gällde en splitterny kap.

Södergrens har under det senast året fått flera nya ordrar. Det handlar bland annat om chassin till maskininklädningar och komponenter till lås och luftrening. Antalet kunder som lägger ordrar för sammanlagt över en miljon kronor om året har ökat från två till sju.

Företagets omsättning blev förra året drygt 20 miljoner kronor. Omsättningen väntas i år stiga till över 24 miljoner kronor. Även resultatet väntas öka från cirka 750 000 kronor till 1,5 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078