23948sdkhjf

Kramforsbolaget tar hem ny tysk stororder

Ska bygga två 15 meter långa lotsbåtar. Ordern är värd tiotals miljoner kronor.
Dockstavarvet, i Kramfors kommun, har fått en ny stororder – företaget ska bygga två 15 meter långa lotsbåtar till tyska Lotsbetrieb. Det är andra storordern under året till Tyskland, värd tiotals miljoner kronor. Det rapporterar Allehanda/Mittmedia.

Överhuvudtaget har varvet lyckats bra på den tyska marknaden under senare år. Mellan 2010 och 2012 levererades sju lotsbåtar och nu har man kontrakt på ytterligare fyra båtar.

I början av året tecknades avtal om två stora, 28 meter långa, lotsbåtar som ska bli färdiga under nästa år. Det blir de största fartyg som varvet levererat under sin 110-åriga historia. Den ordern var värd 100 miljoner kronor och tryggade jobben i 1,5 år.

De två nya lotsbåtar man nu ska bygga blir 15 meter långa och med vardera två trettonlitesmotorer.

– Jätteroligt att vi får fortsätta året med ytterligare beställningar från en annan av våra tyska kunder. Nu har vi fyra lotsbåtar som ska levereras till Tyskland under 2017, säger vd Anders Hellman.

– Som det ser ut nu har vi full täckning med jobb under hela 2017 och en del projekt vi hoppas på ska falla ut längre fram. Det ser lika ljust ut inför 2017 som det gjorde vid förra årsskiftet, uppger han vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078