23948sdkhjf

Skapar stort nordiskt förpackningsbolag

Det gemensamma bolaget får en total omsättning på 125 miljoner euro.
Det skandinaviska förpackningsföretaget Boxon går ihop med finska Finnstaples Group. Det meddelade bolagen i förra veckan.

Boxon och Finnstaples får därmed en "marknadsledande position" i Norden med en total omsättning på 125 miljoner euro. Under den här processen kommer både Finnstaples och Packlink fusioneras och bli ett bolag vid utgången av 2016. Namnbytet till Boxon är dock redan verkställt.

– Vi tar ännu ett steg för att följa våra kunder geografiskt genom att skapa en lokal närvaro med ett komplett utbud av produkter och tjänster även i Finland. Vi är glada över att ha gemensamma krafter med Finnstaples och få vara med och utveckla den finska marknaden, säger Anders YIlfors, vd för Boxon Group.

– Vi är glada över att kunna meddela att vi nu har möjlighet att erbjuda både finländska och nordiska kunder ett bredare utbud av produkter och tjänster, säger Jukka Korpio, vd för Finnstaples Group.

Kommer det här påverka antalet produkter ni erbjuder på den svenska marknaden?

– Nej, det är snarare så att antalet produkter vi erbjuder på den finska marknaden ökar, säger Emilie Olsson, digital marknadschef på Boxon, till Metal Supply.

Emilie Olsson avböjer att sätta en siffra på vad "marknadsledande position" innebär.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078