23948sdkhjf

Stålrörsbolaget i Eskilstuna nyanställer tio personer

Har fått en order i Kina på 18 kilometer stålrör.
Eskilstunabaserade Alvenius Industrier har tecknat ett avtal med en kinesisk partner som kan leda till tio nya jobb på fabriken i Eskilstuna. Alvenius ska bland annat leverera 18 kilometer stålrör till en vattenledning i Kina. Det rapporterar Eskilstunakuriren på fredagen.

Alvenius producerar snabbkopplade stålrörssystem som bland annat används i gruvor, industrier och vid snöproduktion. Antalet anställda är 45 på fabriken i Eskilstuna och 3 anställda på ett kontor i Tyskland. Alvenius ingår i den familjeägda industrikoncernen Boxholms.

– Vår förhoppning är att det här ska bli väldigt stort. Då kommer det naturligtvis att påverka vår produktion och arbetssituation i Eskilstuna mycket gynnsamt, säger Johan Leiker, vice vd på Alvenius Industrier.

– Vi måste ligga i framkant. Därför är det extra kul att våra produkter nu har uppmärksammats i Kina som är en så gigantisk marknad.

– Vi får in stål eller plåt från SSAB. Sedan producerar vi rören i vår fabrik i olika maskiner beroende på konfiguration. Vi ytbehandlar dem, lägger på korrosionsskyddet och levererar färdiga kompletta system, berättar Johan Leiker.

Bolaget går dock med förlust för närvarande.

– Vårt resultat är en avspegling av konjunkturen. Vi har en väldigt stor affär i gruvnäringen. Där har råvarupriser och annat gjort att våra traditionella gruvkunder har dragit ner. Det är bara att titta på LKAB som är en av våra största kunder, säger Johan Leiker.

– Det är därför vi satsar så mycket nu i Kina och Tyskland för att bredda vår verksamhet och hitta andra kundkategorier som är mindre påverkade av konjunkturcykler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125