23948sdkhjf

Geert Follens ny chef för Vakuumteknik på Atlas Copco

Vakuumteknik blir ett eget affärsområde från kommande årsskifte.
Atlas Copco har utnämnt Geert Follens till chef för det nybildade affärsområdet Vakuumteknik och medlem i koncernledningen från kommande årsskifte. Han är för närvarande chef för divisionen Vacuum Solutions inom affärsområdet Kompressorteknik.

– Geert är en strategisk och mycket erfaren ledare med framgångsrika resultat både i globala och lokala ledarroller, säger Ronnie Leten, vd och koncernchef för Atlas Copco-gruppen.

– Hans breda kunskap kommer att vara värdefull för utvecklingen av affärsområdet Vakuumteknik, upper han vidare.

Geert Follens startade sin Atlas Copco-karriär på divisionen Industrial Air i Belgien 1995. Genom åren har han arbetat i olika positioner inom inköp, logistikkedjan och företagsledning. Han har varit chef för Atlas Copco Kompressortekniks marknadsbolag i Storbritannien. Innan han blev chef för divisionen Vacuum Solutions 2014, var han först chef för divisionen Portable Energy och därefter för divisionen Industrial Air.

Geert Follens är belgisk medborgare, född 1959. Han har en civilingenjörsexamen i elektromekanik samt en doktorandutbildning i företagsekonomi från universitetet i Leuven, Belgien.

Atlas Copco meddelade den 18 augusti att man ska bilda ett femte affärsområde, Vakuumteknik, från den 1 januari 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111