23948sdkhjf

Volvo Cars ska rekrytera ytterligare 400 ingenjörer

Öppnar dessutom FoU-center i Lund.
Volvo Cars lanserar en av de största kampanjerna för rekrytering av ingenjörer i företagets 89-åriga historia. Syftet är att stärka utvecklingen av nästa generations teknik inom säkerhet, självkörande bilar och elektrifiering. Det meddelar fordonsbjässen tidigt på tisdagen.

Företaget planerar att rekrytera omkring 400 ingenjörer under det närmaste året, främst med inriktning på programvaruutveckling. Huvuddelen av de nya medarbetarna kommer att placeras på företagets FoU-huvudkontor i Göteborg.

Företaget öppnar dessutom ett forsknings- och utvecklingscenter i Lund. De första 35 medarbetarna kommer att börja i september.

I och med den nya rekryteringskampanjen stärker Volvo ytterligare sin närvaro i Västsverige och etablerar sig som ett framväxande center när det gäller programvaruutveckling inom fordonsindustrin. Volvo gör stora investeringar på nya tekniker inom områden som självkörande bilar, aktiv säkerhet och elektrifiering.

Tidigare den här månaden meddelade Volvo att de inlett ett nytt samarbete med samåkningsföretaget Uber för att utveckla nästa generations självkörande bilar.

"Volvo är en branschledande aktör när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så vi måste se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörerna på marknaden. Den nya rekryteringskampanjen är del av den strategin", säger Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development på Volvo Cars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078