23948sdkhjf

Karlskronaföretaget flyttar utomlands, 22 anställda får sparken

Marknadsefterfrågan har förändrats där LED-tekniken innebär stora utmaningar.
Produktion flyttas och ett flertal av de anställda varslas om uppsägning på företaget Aura Light i Karlskrona. Det rapporterade Blekinge Läns Tidnings nätupplaga sent i fredags.

I nuläget lutar det åt att 22 personer av de totalt 47 anställda på Aura Light i Karlskrona får gå. Företagsledningen inledde förhandlingar med i första hand fackförbunden Unionen och IF Metalls lokala representanter i slutet av veckan. Medlemmarna informerades i fredags.

"Vi är ungefär i samma situation som förra gången. Marknaden ändras i en rasande takt. Bara 40 procent av de produkter vi tillverkade för fem år sedan finns kvar idag. Med de fluorescerande lysrören hade vi kanske fem konkurrenter i världen. Med LED-tekniken finns det 42.000, säger vd Martin Malmros.

"Efterfrågan på de speciallysrör som tillverkas just i Karlskrona är för liten. De tjänster som vi behåller är ändå av den sort som troligast kan bli kvar i Sverige i framtiden. Det betyder att ett 25-tal personer blir kvar som sysslar med lager, IT, kundtjänst och utveckling och kvalité", uppger han vidare.

Aura Light grundades 1930. Filialer finns i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Kina och USA. Bolaget har fler än 300 anställda och omsätter 75 miljoner euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095