23948sdkhjf

SPM Instrument flyttar fram positionerna hos Mondi Dynäs

Rullar ut ett nytt onlinesystem för vibrationsövervakning som ersätter äldre mätsystem. Ordervärdet är flera miljoner kronor uppger SPM för Metal Supply.
Den svenska säck- och specialkraftpappertillverkaren Mondi Dynäs har beslutat att modernisera sin pappersmaskin PM5 med ett nytt onlinesystem för vibrationsövervakning. SPM Instruments onlinesystem Intellinova med vibrationsmätmoduler ersätter pappersmaskinens äldre mätsystem.

"Jag kan tyvärr inte precisera ordervärdet mer än att det handlar om flera miljoner kronor", uppger Tomas Årman, försäljningschef på SPM Instrument Sverige, i en kommentar till Metal Supply på tisdagen.

I samband med installationen av Intellinova kommer befintliga vibrationsgivare och kablage att utnyttjas. Samtidigt byggs systemet ut till fler delar av pappersmaskinen, där drygt trehundra nya givare av typen DuoTech ska installeras och anslutas till onlinesystemet. Totalt kommer systemet att omfatta över femhundra mätpunkter. Förutom PM5 kommer även rullmaskinen tillhörande denna pappersmaskin samt diverse kringutrustning att utrustas med onlineövervakning.

"Valet föll på SPM eftersom de kunde erbjuda den bästa helhetslösningen som passar väl in i vår framtida strategi för person- och driftsäkert arbete", uppger Mondi Dynäs underhållschef Micael Koch i en kommentar.

Dynäs-fabriken, vid Ångermanälven i Väja, Kramfors, startade som sågverk 1884. Den tillverkar oblekt säck- och specialkraftpapper. Fabriken startade sin massaproduktion 1915 och pappersproduktion 1917. Den förvärvades av Mondi år 2000.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078