23948sdkhjf

Då släpper Ford ratten

Biltillverkaren lovar lansera förarlösa bilar senast 2021.
Ford är tydliga med ambitionen om att ligga i framkant när det gäller förarlösa bilar. Fram till årskiftet ska en testflotta om 30 självkörande ha rullats ut, vilket enligt biltillverkaren är fler än vad någon av konkurrenterna kommer att hinna åstadkomma.

Om fem år ska Ford börja sälja de förarlösa bilarna i stor skala, bilar som saknar såväl ratt och pedaler. Målsättningen är fordonen ska bli kommersiellt gångbara senast 2021, och det är framför allt bildelnings- och samåkningstjänster som är målgruppen.

— Det kommande decenniet kommer att utmärkas av automatisering av bilen, och vi ser att självkörande fordon har lika stor inverkan på samhället som Fords löpande band-teknik hade för 100 år sedan. Vi är hängivna att sätta ett självkörande fordon på vägen, som kan förbättra trafiksäkerheten och lösa sociala och miljömässiga utmaningar för miljontals människor – inte bara de som har råd med lyxiga bilar, säger Fords vd Mark Fields, i ett pressmeddelande.

Som ett led i satsningen på förarlöst biffar Ford upp utvecklingsavdelningen, beläget i kaliforniska Silicon Valley, rejält. Två nya byggnader ska byggas vid utvecklingscentret i Palo Alto för att bilda ett helt eget campus och innan 2017 är slut ska centret ha gått från dagens 130 anställda till 300 stycken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064