23948sdkhjf

Rostfritt stål: Solid grund för tillväxt

Varje land har sina egna utmaningar, men positiva signaler dominerar på marknaden, skriver Damstahl i den senaste marknadsrapporten för rostfritt stål.
Efter en lång tids lagerneddragningar i hela den rostfria leveranskedjan, har grossisterna fått hopp om att de lägsta priserna nu ligger bakom oss. Många grossister har återvänt till marknaden, och väljer nu att köpa hos verken istället för att stödköpa hos andra grossister. En god efterfrågan från vissa slutförbrukarsegment skapar också ett positivt momentum.

Enligt vissa marknadsaktörer har verkens leveranstider börjat sträcka sig till november 2016 eller längre fram, vilket höjer baspriserna och stabiliserar legeringstillägget. Marknaden verkar ha byggt upp ett starkt fundament för framtida utveckling.

Positivt årsslut
Makroekonomiska indikatorer pekar på ett starkare Europa resten av året. Även priserna på olja har stigit stadigt sedan februari och slutade i maj strax ovanför 50 USD/fat.

Efter stora utmaningar på den svenska marknaden för rostfritt stål de senaste 18 månaderna ser vi nu en liten ökning av efterfrågan. Slutförbrukarna har lite mer att göra, och en del större projekt har börjat attröra på sig igen. Ett antal strukturella förändringar bland grossisterna de senaste åren har skapat nya möjligheter för oss på Damstahl. Vi ser mycket positivt på detta och ser fram emot resten av 2016, kommenterar Peter Sjödahl, vd Damstahl, i rapporten.

Sverige fortsatt ljust
Förbättringen på den svenska marknaden för rostfritt stål fortsätter steg för steg i 2016. Efterfrågan i de flesta segment bedöms som god, särskilt bilindustrin byggbranschen går bra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078