23948sdkhjf

Volvo och Swerea satsar i Olofström

Etablerar forskningscenter.
Styrelsen för IUC i Olofström AB har beslutat att sälja sin verksamhet till forskningskoncernen Swerea IVF. Genom Swereas etablering i Olofström stärks regionens spetskompetens inom teknik- och produktionsområdet Stamping ytterligare och banar väg för ett globalt Stamping Center of Excellence.

– Detta blir en mycket positiv utveckling för samtliga bolag och aktörer i regionen som får en stark partner inom forskning och utveckling, berättar Nader Asnafi, styrelseordförande i IUC Olofström, i ett pressmeddelande.

Gynnar hela regionen
Ett av de bolag som ser fram emot att utveckla samarbetet med Swerea IVF ytterligare är Volvo Cars. Biltillverkarens verksamhet i Olofström har numer ett globalt ansvar för teknik- och produktionsområdet Stamping, det vill säga hela processen kring pressning, för Volvo Cars.


– Vi har en hög kompetens och kunskapsbas kopplad till produktionen och produktutvecklingen. Men även om Volvo är ett stort globalt företag behöver vi också samverka allt mer med både forskningsinstitut, universitet och högskolor samt med övriga näringslivet. Genom att Swerea IVF nu etablerar sig här kan vi i samverkan med dem etablera ett starkt Stamping Center of Excellence som gynnar hela regionen, berättar Torbjörn Appelros, Senior Manager Stamping Engineering på Volvo Cars.



Det var efter en utredning av IUC i Olofströms framtid som styrelsen beslutade att bolaget stod för ensamt för att kunna uppfylla de förväntningar som fanns från ägare och andra aktörer i regionen på den industriella forsknings- och utvecklingsverksamheten.

– Vi kom fram till att bästa alternativet var att hitta en stark aktör som ville ta över vår verksamhet, berättar Nader Asnafi, styrelseordförande i IUC Olofström.


Swerea IVF erbjuder avancerade forsknings- och uppdragstjänster till den tillverkande och produktutvecklande industrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079