23948sdkhjf

Permascand storsatsar inom vattenrening

Teknikföretaget har köpt patent och varumärken av det brittiska företaget Radical Filtration.
Affären innebär en storsatsning för Permascand på banbrytande elektrokemisk teknik för vattenrening med en ny kompakt allt-i-ett-anläggning.

– Vattenrening är ett av våra prioriterade affärssegment. Den nya kompakta och kombinerade elektrokemiska vattenreningsanläggningen kommer vi att anpassa för flera olika segment på marknaden, särskilt för den marina sektorn och inom Aquaculture, säger Lars Nyman, försäljningschef för Water Treatment Systems på Permascand, i ett pressmeddelande.

Ont om plats är ett vanligt problem när utrustning för vattenrening ska installeras. Därför är Permascands nya anläggning för vattenrening extremt kompakt och lätt, anpassad för trånga utrymmen. Allt vattenflöde går igenom en enda enhet som kombinerar filtrering och elektrokemisk desinfektion. Det blir billigare och enklare för kunden med denna så kallade ”One-Pass Single Unit”. Inga kemikalier används, då det klor som behövs i processen tillverkas av saltet i havsvattnet.

– Med detta spännande förvärv och tillägg i vår produktportfölj kommer vi att stärka vårt teknologierbjudande till existerande kunder. Samtidigt ser vi fram emot att vidareutveckla teknologin för nya applikationer och kundsegment, säger Fredrik Herlitz, vd för Permascand AB.

Affären med Radical Filtration är ytterligare ett steg i Permascands strategiska satsning på internationell tillväxt inom affärssegmentet vattenrening.

Produktlanseringen startar i höst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063