23948sdkhjf

Sandvik omorganiserar

Stålforskningen ska komma närmare kunderna.
I dag jobbar närmare 300 personer inom stålforskningen på Sandvik Materials Technology. Cirka 200 av dem finns i Sandviken och resten i Hallstahammar och Pune i Indien. Men nu genomför verkstadsbolaget en omorganisation av forskningen. Det skriver tidningen nwt på nätet.

– Hittills har allt varit centraliserat till en gemensam forskning och utveckling. Nu lägger vi ut produkt- och processutveckling till produktområdena, närmare affären och kunderna, säger Pasi Kangas, i ett pressmeddelande.

Totalt kommer cirka 100 personer att få nya chefer inom forskningsorganisationen.

Effektivare
Dilip Chandrasekaran är forsknings- och utvecklingschef för den del som arbetar med band, tråd och värmeteknik.

– Redan i dag har vi en marknadsdriven produktutveckling. Marknad och sälj är med och bestämmer vilka produkter vi ska ta fram. Men nu blir det ännu vassare, säger han.

Inom Dilip Chandrasekaran produktområde utvecklas bland annat material för elektrisk värmning. Det kan handla om kunder som vill värma sina ugnar med el i stället för gas.

– Med den nya organisationen kan vi snabbare sätta ihop ett projektteam. Från att vi får en förfrågan kan vi kanske sätta igång inom några veckor. Det är största vinsten. Det gör att vi kan komma före konkurrenterna, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11