23948sdkhjf

Atlas Copco: Historisk satsning på automation

Samtliga företagets riggar kan från och med nu automatiseras, enligt nytt koncept.
Under torsdagen skrev nästa kapitel i Atlas Copcos historia då bolaget lanserade "Automation Ready" – ett koncept som innebär att samtliga Atlas Copcos riggar från och med nu kan automatiseras.

– Företagen inom gruv- och tunnel framtidssatsar på automation för att förenkla sin vardag, så vi har valt att konceptualisera våra automationssystem. Det är det som är "Automation Ready’”, säger Lars Senf, vd för Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique Sweden, i ett pressmeddelande.

Vardagen för företag inom gruv- och tunnelnäringar handlar till stor del om att optimera och tidseffektivisera driften utan att göra avkall på kvalitet och produktivitet, menar Atlas Copco. För verkstadsjätten blev svaret på frågan om “Hur?” enkelt: Automation.

1998 lanserade Atlas Copco sin första plattform för automation, RCS, och under Euro Mine Expo 2016, som går av stapeln i Skellefteå 14-17 juni, stärker företaget upp sitt automationserbjudande ännu genom att alltså lansera konceptet "Automation Ready".

– Det finns en allmän bild av att automation är synonymt med autonom, men automationsbehoven ser helt olika ut för alla företag. De senaste två decennierna har man sett att digitala och tekniska lösningar har förbättrat vardagen vid applikationerna, det har skett ständiga smartifieringar av dagliga sysslor där vi kan eliminera onödiga moment. För många är det enstaka delar av processen som kan automatiseras medan andra vill automatisera hela produktionsled, säger Lars Senf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063