23948sdkhjf

Ovako: Valsverket blir kvar

När ståljätten drar åt svångremmen ytterligare, räddas valsverket i Hällefors.
Ovako utökar omstruktureringsprogrammet som inleddes i november 2015. Bland annat utökar företaget den planerade minskningen av antalet medarbetare från 250 till 300 personer. Dessutom ökar man besparingarna genom lägre strukturella kostnader i Hofors och Hällefors samt i marknads- och säljorganisationen genom omorganisation, ökad produktivitet inom affärsområden Imatra och SmeBox, sänkta inköpskostnader.

– Omstruktureringsprogrammet som inleddes i november fortskrider väl. Vi har nu identifierat ytterligare sätt att förstärka programmet och förbättra vår konkurrenskraft på marknaden. Det är av yttersta vikt att minska kostnaderna för att garantera en stark verksamhet även framöver, säger Ovakos vd och koncernchef Marcus Hedblom, i ett pressmeddelande.

Till följd av planerade produktivitetsökningar på samtliga enheter kommer Ovako att fokusera på de nya besparingarna istället för att, som koncernen tidigare meddelat, stänga valsverket i Hällefors.

Cirka 140 medarbetare har hittills lämnat företaget som en del av programmet.
Den årliga kostnadsbesparingen för programmet i sin helhet höjs från 45 miljoner euro till 50 miljoner euro, med full effekt från 2018.

Många av initiativen som ingår i det ursprungliga programmet fortskrider som planerat, bland annat stängning av enheten i Forsbacka samt i Turenki. Dessutom minskar man bemanningen i valsverket i Hofors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094