23948sdkhjf

Ny elfordonstillverkare till Trollhättan

Det är det nystartade företaget Ellwee som etablerat sig i Trollhättan.
Företaget kommer att bygga fyrhjulingar, som bland annat kan användas på golfbanan. Det skriver tidningen ttela.

– Det är ett multifordon. Det är ett litet fyrhjuligt fordon tänkt för fritidsmarknaden. Det kan vara alla möjliga användningsområden, säger Viggo Hansson från Ellwee, till ttela och ger exempel som golf, gräsklippning, köra barnen till dagis och handla.

Att Trollhättan redan har två elbilstillverkare, Nevs och samt trehjulingen Z-bee, ser Viggo Hansson som mycket positivt:

– Vi sitter på Innovatum och när vi kom in dit kan man säga att vi levlade upp lite, som man säger på dataspelsspråk. För man får tillgång till ett väldigt stor kontaktnät, säger han och fortsätter.

– Det finns närhet till kompetens och det finns en entusiasm över elfordon och bilindustrin så inga dörrar stängs, säger han.

I dagsläget arbetar cirka fem personer för Ellwee och målet är att tillverka uppemot 30 testexemplar av fyrhjulingen innan sommaren, de ska användas på golfbanor. Sedan är tanken att starta försäljningen i höst.

Företaget har fått stöd ifrån Västra Götalandsregionen i form av ett lån på cirka en halv miljon kronor, som ska hjälpa verksamheten i starten. Men Viggo Hansson är inte orolig för att det kommer att saknas pengar framöver.

– Nej, inte det minsta. Jag ser inte att det kommer att bli något problem, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063