23948sdkhjf

Därför storsatsar Euromaskin på Elmia

Tillsammans med Stenbergs har Euromaskin en av de största montrarna på Elmia Verktygsmaskiner. Metal Supply ställer tre frågor till Joel Paldanius, maskinsäljare på Euromaskin, om de heta världsnyheterna i montern och fördelarna med mässan.
Vad är det för världsnyheter ni visar?

– Vi på Euromaskin kommer visa två världsnyheter på Elmia Verktygsmaskiner. Den första är Zippels patenterade CIC-maskin, den andra är SW som lanserar en extremt snabb 2-spindlig maskin för aluminiumbearbetning.

Zippel Gmbh kommer visa det absolut senaste inom tvätt/gradning/inspektion, med Certifiering 4.0, sin patenterade CIC-maskin. Maskinen bygger på ett modulkoncept där man som kund i samråd med Zippel kan avgöra vilka moduler som är nödvändiga för att uppnå önskvärt resultat. Detta betyder att man inte längre behöver köpa en maskin med massa överflödig teknik som inte används.

Vid tvätt, skölj och tork av detaljer nyttjas i maskinen olika typer av ånga för att uppnå bästa resultat. Har man behov av gradning kan man komplettera CIC med ett granulatgradsteg där man effektivt avlägsnar både ”lösa” och kraftigare grader externt och internt på detaljerna. I sista steget kan man tillämpa partikelscanning av partiklar större än 200 mµ och i samma steg även avlägsna dessa med en ”snösugstråle”. Detta betyder att vi nu kan garantera renheten på detaljer som passerar CIC!

SWs världsnyhet är en extremt snabb horisontell 2-spindlig maskin för aluminiumbearbetning W04-22. Det unika är att maskinen har linjärmotorer och torkmotor, spån till spån på 2,25 sekunder. Vi kommer att bearbeta live på mässan. Den sänker tillverkningskostnaden med upp till 30% jämfört med 1-spindliga maskiner.

Varför gör ni den här satsningen?
– Vi, tillsammans med Stenbergs, kommer ha en av Elmias största monter på ca 330 m2 där vi har möjlighet att visa det absolut hetaste inom segmentet tvätt samt verktygsmaskiner. I och med denna satsning möjliggjorde detta att vi kunde erbjuda samtliga av våra leverantörer att delta vilket det normalt inte finns utrymme till. Vi tillsammans med våra leverantörer hoppas kunna locka kunder från framförallt Sverige men också resterande Skandinavien vilket givetvis gynnar våra leverantörer!

Vad är fördelarna med mässa i förhållande med annan marknadsföring?
– Fördelarna med mässa är att man får kontakt med de kunder som verkligen är intresserade av produkterna. Normalt söker vi aktivt kunder genom annan marknadsföring och under en mässa är det ofta kunden som söker dig som leverantör. Detta innebär att man på ett effektivt sätt kan informera och diskutera lösningar på ett och samma ställe för flertalet kunder istället för att, som normalt, besöka dessa på diverse orter runt om i Sverige vilket tidsmässigt tar mycket längre tid. Samtidigt har man nu möjlighet att faktiskt se hur maskinerna är uppbyggda och konstruerade vilket i vår mening är väldigt viktigt!

Artikeln är en del av vårt tema om Tre frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079