23948sdkhjf

Så påverkar uppköpet marknaden

Terratechs vd: "Finns några mycket intressanta patent som vi kommer att jobba vidare med"
Under torsdagen kom beskedet att Terratech förvärvar SVAB. I företagsgruppen ingår därmed nu både Steelwrist och SVAB.

Enligt Terratechs vd, Stefan Stockhaus, tillika vd på Steelwrist, kommer köpet egentligen inte påverka tiltrotatortillverkaren särskilt mycket.

– Steelwrist har redan i dag ett bra samarbete med SVAB. Sen är det ju Terratech som förvärvat SVAB och inte Steelwrist och vi kommer även i framtiden att köra bolagen som två separata, säger han.

Stefan Stockhaus berättar vidare att den uttryckliga målsättningen är att SVAB ska fortsätta att leverera bra lösningar till alla tiltrotatortillverkare. Företaget kommer i framtiden inte att enbart jobba mot Steelwrist.

Hur tror ni att affären påverkar ”relationen" till andra tiltrotatortillverkare – Engcon, Rototilt, SMP? Ser ni någon risk att tappa affärer?

– Det vore naivt att tro att det inte finns en viss risk men den är nog mer känslomässig. Om man tittar på grävmaskinerna så finns många komponenter som är gemensamma från samma leverantör. Hur många grävmaskinsmärken använder exempelvis Kawasaki joystickbaser? Ganska många, och utan att det är någon diskussion kring detta, säger Stefan Stockhaus, som också uppmuntrar till mer samverkan mellan svenska företag:

– Egentligen tror jag att de svenska tiltrotatortillverkarna borde försöka samarbeta lite mer med tanke på hur världsmarknaden ser ut.

SVAB och Steelwrist kommer nu att ha gemensamma projekt framöver, på samma sätt som det redan finns i dag.

– Inom Terratech-gruppen finns nu några mycket intressanta patent som vi kommer att jobba vidare med. Och den dagen en ny styrsystemsplattform finns tillgänglig så kommer den att vara öppen även till andra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078