23948sdkhjf

SVAB köps upp

SVAB blir syskonföretag med Steelwrist. Köparen: "Finns en enorm potential på många marknader".
SVAB:s nya ägare heter Terratech och är ett teknikledande holdingbolag. Företaget har produkter inom styrelektronik, styrreglage, snabbfästen, tiltrotatorer och redskap till grävmaskiner och andra redskapsbärare.

Som ett led i Terratechs strategi att skapa en industrigrupp fokuserad på att leverera produkter och tjänster för redskapsbärare har Terratech nu förvärvat SVAB.

Terratech äger sedan tidigare även Steelwrist. I och med förvärvet består nu alltså industrigruppen av de numera två systerföretagen SVAB och Steelwrist.

– Styrsystem är en hörnsten i Terratechs strategi och vi har redan i dag flera patent inom området. SVAB är ett teknikstarkt företag med flera innovativa produkter och vi ser att det finns en enorm potential både tillsammans med maskintillverkarna men även på många marknader utanför Sverige, säger Terratechs vd Stefan Stockhaus.

SVAB kommer att fortsätta arbeta som ett fristående företag med målet att leverera lösningar till både maskinhandlare, redskaps-, tiltrotator- och maskintillverkare.

– Med Terratech som ägare får vi musklerna att växa snabbare internationellt samtidigt som vi kan höja tempot i produktutvecklingen. Det kommer att hända väldigt mycket på styrsystemssidan de kommande åren och vi ser fram mot att kunna hjälpa fler kunder att höja effektiviteten ytterligare, säger Göran Karlström, vd för SVAB.

Om SVAB Hydraulik AB
Med över 40 års erfarenhet och med drygt 40 000 styrsystem på marknaden utvecklar SVAB produkter och lösningar inom hydraulik, styrelektronik och ergonomisk design för olika typer av arbetsfordon. Produktutvecklingen sker både genom egen innovativ utveckling och i nära samarbete med kund. Kunderna är tillverkare och återförsäljare av redskap eller maskiner inom entreprenad, lantbruk och materialhanteringsbranschen. SVAB Hydraulik AB bedriver sin verksamhet i Hallsberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078