23948sdkhjf

Ytbehandlingsföretagets vd lämnar

Rutinerade ersättaren ska förstärka marknadskommunikationen.
Claes Pettersson, som varit vd och finanschef sedan omorganisationen 2014, har valt att lämna Impact Coatings. Han lämnar Linköpingsbolaget, som är inriktat på PVD-ytbeläggning, på egen begäran för att fokusera på övriga bolagsengagemang.

— Claes har gjort ett utmärkt arbete med att styra upp de ekonomiska rutinerna och strukturera upp administrationen. När han nu väljer att sluta som vd passar vi på att förstärka bolagets fokus på marknadskommunikation och offensiva säljstrategier. Vi är därför
mycket glada över att Göran, som har lång erfarenhet på detta, kommer in i bolagets ledning, säger styrelsens ordförande Lars-Erik Nordell, i ett pressmeddelande.

Den 1 mars efterträds han av Göran Felldin, som tidigare suttit i Impact Coatings styrelse under fem år. Göran Felldin har varit vd och strategisk rådgörande i flera bolag och organisationen, däribland Intentia, Optimal Solutions och Runway Safe Swede. Han har även ingått i ledningen för Linköpings universitet.

— Impact Coatings är ett väldigt spännande företag med innovativa produkter med stor marknadspotential. Att komma in i ett läge med
markanta marknadsframgångar är extra stimulerande. Jag är både stolt och glad över förtroendet jag fått, säger Göran Felldin, i en kommentar.

I övrigt kommer organisationen förbli oförändrad. Henrik Ljungcrantz och Torsten Rosell är alltjämt ansvariga för de två affärsdrivande divisionerna Impact Coatings MaxPhase respektive Impact Coatings Systems.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063