23948sdkhjf

Storordrar till AVT Industriteknik

Företaget har tagit hem flera större projekt och behöver nu nyanställa.
AVT Industriteknik AB har tecknat avtal om tre nya projekt inom maskinbetjäning av bearbetningsmaskiner. Dessutom har ytterligare order inom monteringsmaskiner och produktionsutrustningar kommit in. Enligt AVT:s VD, Martin Book, ser företaget en ökad efterfrågan och fler projekt är på gång inom den närmaste tiden:

– De ansträngningar vi gjort för att kunna leverera mer kostnadseffektiva och innovativa lösningar ger resultat, säger han till Metal Supply.

Av hänsyn till kunder är ordersumman inte officiell, men sammantaget med monteringsutrustningar med mera handlar det om mellan 10-15 miljoner berättar Martin Book.

Projekten bygger på en utvecklad servodriven portallösning som plockar direkt från pall på golvet och laddar produkter in i CNC maskinen via taket. Lösningen blir mycket yteffektiv och används även för plastmaskiner.

– Vår styrka som komplett leverantör med alla kompetenser i huset, inklusive egen CNC verkstad har varit viktig för projekten, förklarar Marin Book.

Ökar personalstyrkan
De goda orderläget och en långsiktig ökad efterfrågan gör att AVT stärker upp bemanningen och nyanställer.

–I första läget handlar det om två personer inom programmering av PLC, Robot och Vision. Därefter kommer företaget att utöka inom en maskinkonstruktion och på sikt eventuellt även inom montering, säger Martin Book.

Rekryteringsprocessen har inletts och under våren beräknas alla nyanställningar vara klara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.489