23948sdkhjf

Facebookbåt blir verklighet

Alukin Aluminiumbåtar konstruerar med hjälp av sociala medier.
Marinteknik i Norrtälje Ab är det lilla varvet som bygger Alukin aluminiumbåtar i Roslagen. I våras släppte företaget några ritningsbilder i 3D för en VIP-visning för sina följare på Alukins Facebooksida. Nyheten snappades samtidigt upp av olika medier och reaktionerna lät inte vänta på sig. Nu är bygget av ”Facebookbåten” igång IRL, In Real Life.

– När vi började skissa på den här båtmodellen tog vi i beaktande vad många av våra besökare från bland annat båtmässorna berättat och önskat, berättar Maria Nikula, på Marinteknik i Norrtälje, i ett pressmeddelande.

Båtköparna har också lämnat idéer och synpunkter för hur båtens inredning och detaljer kan planeras.

– Men vi har också funderat på hur vi själva skulle vilja ha vår drömbåt ur ett familjeperspektiv, fortsätter Maria.

Peter Nikula är båtkonstruktören som står för design och konstruktion och till hjälp har man tagit 3D artisten Johan Smaas från Forslund & CO. Allt ritningsjobb och konstruktionsarbete är helt färdigt och bygget av båten, som ska visas på båtmässan Allt för Sjön i Stockholm i mars 2016, är i full gång i produktionen i Roslagen.

Båtens botten byggs i 5mm av den starkaste legeringen (Almg 5083) av marinaluminium och med samma täta förstärkningar och bottenstockar som yrkesbåtarna som används för professionellt bruk. Den första båten av den här modellen är ritad i storleksklassen 8,5 meter (27 fot) men det är också möjligt att få den i större format.

Se filmen om båtbygget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078