23948sdkhjf

Flyt i produktionen hos Kirsebergs Plåt

Legotillverkarens satsning på Bystronics nya programvara BySoft 7 har lett till flera fördelar.
2012 investerade Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB i Malmö i en BySprint Fiber, men valde då att behålla den gamla programvara.

– Så här i efterhand så var väl det lite underligt tänkt, för man köper ju inte en ny maskin och behåller ett dataprogram från 1996 säger Lasse Möller vd och delägare, i ett pressmeddelande.

Men så bestämde sig företaget till slut för att uppgradera mjukvaran och efter nio månader konstaterar man på företaget att det var ett mycket bra beslut.

– Nu nio månader efteråt, kan vi konstatera att det blivit mera flyt i produktionen. Om man vill ändra ett instick på en detalj när hela skärplanen är gjord, så är det gjort med en knapptryckning istället för som tidigare då man fick korrigera hela skärplanen, säger Göran Svensson, programmerare och konstruktör.

Ett annat exempel är ”Shake” och ”Compress” som helt enkelt lägger bitarna automatiskt på plåten med syftet att minimera spillet. En annan funktion programmet kan räkna ut, är att det även kommer ihåg att det i lagret ligger en spillplåt med det rätta måttet som kan användas vid en annan skärning.

– Ett smart sätt att spara pengar helt enkelt säger Göran Svensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08