23948sdkhjf

Så sparar Empower mångmiljonbelopp

Genom att fokusera på välbefinnande i arbetet som ett strategiskt mål har Empower minskat andelen sjukskrivningar i Finland med 10 procent per år.
– Vi är ett serviceföretag, vilket innebär att vår personal är vår viktigaste resurs, och personalens välbefinnande är avgörande för vår verksamhet. Arbetet är fysiskt mycket krävande, vilket innebär att det är absolut nödvändigt för oss att investera i stöd till välbefinnande i arbetet för att undvika förtidspensioneringar, säger Kirsi-Marja Heliste, SVP HR and Communication, Empower group, i ett pressmeddelande.

Förändrad kultur
För att förbättra produktiviteten och förlänga de anställdas karriärer har Empower genomfört en massiv förändring i verksamhetskulturen under de senaste tre åren. Arbetssäkerhet och personalnöjdhet lyftes fram en av koncernens strategiska mål under 2013.

Tillsammans med Empowers partner inom företagshälsovård i Finland, Terveystalo, sattes mål för att minska sjukfrånvaron, olycksfall och sjukpensionering. Resultatet blev att sjukfrånvaron sjunkit med 10 procent per år vilket inneburit en besparing på 1.6 miljoner euro.

Olycksfallsantalen har sjunkit med över 60 procent sedan 2012 och sjukpensioneringarna har sjunkit vilket bland annat resulterat i markant lägre försäkringskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172