23948sdkhjf

Volvos nya förarkoncept: surfa, lyssna på musik eller koppla av

Concept 26 ger dig lyxen att bestämma över din tid, samtidigt som bilen ser till att du tar dig dit du ska.
Volvo Cars har utvecklat Concept 26, uppkallat efter den genomsnittliga pendlingstiden till arbetet på 26 minuter. Detta är, enligt biltillverkaren, tid som kunde ägnas åt något mer meningsfullt än att sitta i stopp/kör-trafik. Målet är att ge föraren valmöjligheten och friheten tillbaka, så att de kan njuta av körupplevelsen när de vill och delegera körningen till bilen när de vill göra någonting annat.

Kör, Var kreativ, Koppla av
– Det handlar om människan. Vår forskning visar tydligt att vissa personer kommer att vilja använda sin pendlingstid åt något kreativt när de använder helautonom körning, medan andra bara kommer att vilja luta sig tillbaka och koppla av, surfa på internet eller lyssna på musik. Autonom körning gör allt detta möjligt. Detta är vad Concept 26 har tagit tillvara genom att förändra hela körupplevelsen, säger Robin Page, chef för interiördesign på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Concept 26 bygger på en helt ny patenterad stolsdesign som aktivt omfamnar föraren under växlingsfasen till ett av de tre lägena: Kör, Var kreativ eller Koppla av. När föraren väljer att delegera körningen till bilen dras ratten in, stolen fälls bakåt och en stor skärm kommer upp ur instrumentpanelen och föraren kan välja hur hen vill ägna sin tid i bilen.

På vägen 2017
Concept 26 öppnar upp för en rad nya möjligheter i bilen – från underhållning till tjänster och mycket mer.

– Vi har arbetat hårt för att förstå de utmaningar och möjligheter som autonoma bilar kommer att innebära för människor de kommande åren. Vår flexibla inställning till teknik och konstruktion, som möjliggjorts med vår nya skalbara produktarkitektur, gör att vi är redo att förverkliga detta koncept, säger Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development, Volvo Car Group.

Volvo Cars pågående forskningsprojekt Drive Me, kommer att utökas med fler helautonoma bilar som kommer att köra verkliga kunder på vägarna i Göteborg år 2017.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082