Building DK Building Electronic DK Energy DK Food DK Food Metal COM Metal DK Metal NO Metal Detaljhandel DK Wood DK
 

Havator Group stärker kranverksamheter i södra Sverige

- Av Christin Nilsson

Havator Group blir starkare i södra Sverige. Företagen Tarton AB:s och Holmströms Kranar AB:s affärsverksamheter blir delar av koncernen genom två förvärv.

Tarton AB är ett specialtransportföretag med kontor i Göteborg. Företagets verksamhetsområde är främst Västra Götaland och företagets omsättning är drygt 9,5 miljoner kronor. Företagets fyra anställda fortsätter i Havators tjänst som gamla arbetstagare. Tarton AB:s affärsverksamhet blir en del av koncernens dotterbolag Havator Transport AB.

”Tarton AB är ett bra tillägg för Havator Transports materiel och nätverk. Nu har vi enheter inrikade på specialtransporter i Göteborg, Luleå, Uppsala, Norrköping, Tammerfors, Vasa, Kalajoki, Alavo och i Tallinn. Vi har byggt upp ett nätverk för specialtransporterna. Koncernen har redan länge haft ett likadant nätverk inom kranverksamheten. Utöver Norden täcker Havator Transports verksamhetsområde övriga Europa och Ryssland”, konstaterar Havator Transports verkställande direktör Timo Riiho.

Efter förvärvet har Havator Transport i sin tjänst 120 proffs inom specialtransportbranschen och cirka hundra fordon för specialtransport. Havator Transports omsättning (pro forma) är cirka 30 miljoner euro.

Läs också: Orustbaserade Nord West säljs till Storebro

Kranföretaget Holmströms Kranar AB grundades år 1973. Företaget har enheter i Kungälv och Göteborg. Företagets verksamhetsområde är i första hand Västra Götaland och Hallands län. Företagets omsättning är över 14 miljoner kronor och det har 12 anställda. Alla anställda fortsätter i Havators tjänst som gamla arbetstagare. Holmströms Kranar AB:s affärsverksamhet blir en del av koncernens dotterbolag Havator AB.

Läs också: ASSA öppnar nya dörrar i USA

”Förvärvet stärker våra kranverksamheter i södra Sverige. Där har vi sedan tidigare depåer i Göteborg och dessutom i Stenungsund, Norrköping, Nyköping, Linköping, Motala och Sundsvall”, berättar Hans Westerberg, Area Manager för Havator Groups verksamhet i Sverige och Norge.

Pressmeddelande från Havator Group
www.havator.se

Skriv din kommentar
Populära artiklar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Det är redan 20 613 mottagare.
Se det senaste nyhetsbrevet.
Följ oss på:


Se allaFöretagens egna nyheter

Intelligent rening gör processvätskan bakteriefri

den 30 januari 2015 15:33
Wallenius Water AB

Mil­jötek­nikfö­reta­get Wallenius Water har utvecklat en metod som stoppar bak­terie­tillväxt i processvätskor utan att kemikalier behöver tillsättas. Nu l ...

Prevas får fortsatt förtroende från Orica

den 30 januari 2015 11:28
Prevas AB

Orica investerar i en ny pro­duktion­sanlägg­ning och tar hjälp av Prevas. Ordern till Prevas innefattar bland annat utveckling och installation av styr- och kontrollsystem till den nya anläggningen.

Leverans av Cable Check till Abu Dhabi

den 30 januari 2015 15:17
Bilfinger Industrial Services Sweden AB

Bilfinger IS Sweden AB har fått order från Borouge i Abu Dhabi att leverera vår e­genkonst­rue­rade enhet Cable Check. Denna utrustning, som vi tillverk ...

Konga Mekaniska Verkstad AB har förvärvat 100% av Industri AB Hjalmar Johansson i Anderstorp

den 30 januari 2015 11:22
Industri AB Hj. Johansson

Skandinaviens ledande tillverkare av vagnar, Konga Mekaniska Verkstad AB har förvärvat 100% av Industri AB Hjalmar Johansson i Anderstorp.

DNV GL certificat för Beijer Electronics frek­vensom­rikta­re

den 30 januari 2015 11:04
Beijer Electronics Automation AB

Dessa godkännande gäller alla modeller i både P2- och H2-serien, i effektområdet 5.5-160kW.

Duroc tar hem stororder

den 30 januari 2015 11:07
Duroc Machine Tool AB

Xylem Water Solutions AB i Emmaboda investerar i pro­duktions­lösning från Duroc Machine Tool.