Building DK Building Electronic DK Energy DK Food DK Food Metal DK Metal NO Metal Detaljhandel DK Transport DK Wood DK
 

Havator Group stärker kranverksamheter i södra Sverige

- Av Christin Nilsson

Havator Group blir starkare i södra Sverige. Företagen Tarton AB:s och Holmströms Kranar AB:s affärsverksamheter blir delar av koncernen genom två förvärv.

Tarton AB är ett specialtransportföretag med kontor i Göteborg. Företagets verksamhetsområde är främst Västra Götaland och företagets omsättning är drygt 9,5 miljoner kronor. Företagets fyra anställda fortsätter i Havators tjänst som gamla arbetstagare. Tarton AB:s affärsverksamhet blir en del av koncernens dotterbolag Havator Transport AB.

”Tarton AB är ett bra tillägg för Havator Transports materiel och nätverk. Nu har vi enheter inrikade på specialtransporter i Göteborg, Luleå, Uppsala, Norrköping, Tammerfors, Vasa, Kalajoki, Alavo och i Tallinn. Vi har byggt upp ett nätverk för specialtransporterna. Koncernen har redan länge haft ett likadant nätverk inom kranverksamheten. Utöver Norden täcker Havator Transports verksamhetsområde övriga Europa och Ryssland”, konstaterar Havator Transports verkställande direktör Timo Riiho.

Efter förvärvet har Havator Transport i sin tjänst 120 proffs inom specialtransportbranschen och cirka hundra fordon för specialtransport. Havator Transports omsättning (pro forma) är cirka 30 miljoner euro.

Läs också: Orustbaserade Nord West säljs till Storebro

Kranföretaget Holmströms Kranar AB grundades år 1973. Företaget har enheter i Kungälv och Göteborg. Företagets verksamhetsområde är i första hand Västra Götaland och Hallands län. Företagets omsättning är över 14 miljoner kronor och det har 12 anställda. Alla anställda fortsätter i Havators tjänst som gamla arbetstagare. Holmströms Kranar AB:s affärsverksamhet blir en del av koncernens dotterbolag Havator AB.

Läs också: ASSA öppnar nya dörrar i USA

”Förvärvet stärker våra kranverksamheter i södra Sverige. Där har vi sedan tidigare depåer i Göteborg och dessutom i Stenungsund, Norrköping, Nyköping, Linköping, Motala och Sundsvall”, berättar Hans Westerberg, Area Manager för Havator Groups verksamhet i Sverige och Norge.

Pressmeddelande från Havator Group
www.havator.se

Skriv din kommentar
Populära artiklar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Det är redan 20 871 mottagare.
Se det senaste nyhetsbrevet.
Följ oss på:


Se allaFöretagens egna nyheter

Prototal ökar kapaciteten

den 4 mars 2015 13:47
Prototal AB

Investerar i ny fiberlaser

Undvika damm och fukt från träpallar - använda pall- och mel­lanläggss­kivor i plast

den 4 mars 2015 09:03
Olitec Packaging Solutions A/S

Olitec Packaging rekommenderar Dipack® och Fullpack® pall- och mel­lanläggss­kivor i plast för hygienisk och ekonomisk transport av t.ex. burkar, flasko ...

Smidmeks konstruktioner till allsvensk fotbollsarena

den 4 mars 2015 13:35
AB Smidmek

När Helsingborgs IF hemmaarena Olympia byggs om står Smidmek i Eslöv för stål­konstruk­tio­nerna. Ett kontrakt som är värt drygt 30 miljoner kronor.

den 4 mars 2015
den 3 mars 2015