23948sdkhjf

De kan vinna prestigefyllt stålpris

Av 77 nomineringar har endast fyra företag chans att vinna Swedish Steel Prize 2015.
Swedish Steel Prize, som instiftades av SSAB 1999, delas ut för att uppmärksamma och belöna kreativa och innovativa lösningar i höghållfasta stål. Nu är årets finalister offentliggjorda.

Årets Swedish Steel Prize-jury fick in totalt 77 ansökningar från 28 länder och ceremonin kommer att hållas i Stockholm den 19 november.

— Det är fantastiskt roligt att ta del av alla nya inspirerande lösningar där höghållfasta stål är en förutsättning. Årets bredd och höga kvalitet på applikationer visar att Swedish Steel Prize spelar en viktig roll i stålindustrin, säger SSAB:s marknadsdirektör Gregoire Parenty, som är ordförande i juryn.

De fyra finalisterna är enligt juryn nominerade för att "på ett innovativt sätt ha utnyttjat den fulla potentialen av höghållfasta stål i sina applikationer".

De nominerade, med motivering, är:

Ponsse Plc (Finland) — skogsskördare
"Genom att systematiskt utveckla skogsskördaren med fokus på föraren har Ponsse skapat en ny generation skördare som har en avsevärd bättre ergonomi. Unika konstruktionslösningar som utnyttjar alla fördelar med höghållfasta stål i chassi, kranarmar, fällaggregat och hasplåtar ger högre produktivititer och mindre skador på marken."

Facil System (Brasilien) — fragmenteringsmaskin för sockerrör
"Facil System har introducerat en ny typ av fragmenteringsmaskin för sockerrör. Knivarna i avancerat slitstål är monterade med skruvförband i spiralform på roterande trummor. Till skillnad från konventionella fragmenterare med hammare har Facils metod med knivar avsevärt förbättrat prestanda, minskat energiförbrukningen och ökat livslängden".

Milotek Pty Ltd (Sydafrika) — modulanpassad högbana
"Milotek har utvecklat ett nytt transportsystem för tunga transporter i höghållfasta stål, en modulanpassad högbana med självgående tåg. Systemet är miljöanpassat, kostnadseffektivt och mycket flexibelt jämfört med traditionella system för tunga transporter".

Terex Cranes Germany GmbH (Tyskland) — utbytbar kransektion
"Terex har utvecklat en utbytbar kransektion i höghållfast stål som radikalt ökar lyftkapacitetet för en av deras kranar, modell CC 8800-1. Fackverkets ökade bredd höjer böjstyvheten och minskar risken för knäckning."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.06