23948sdkhjf

Svensk drönare väckte intresse på mässa

Tekniska innovationer i fokus på Elmia Fastighet.
Mellan 22 och 24 september, i förra veckan, arrangerades Elmia Fastighet i Jönköping.

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP) talade vid invigningen och framhöll där att mässan präglades av innovationer, nytänkande och framåtanda.

– Jag ser många innovativa företag och aktörer som faktiskt gör ett oerhört viktigt arbete för att Sverige ska vara i framkant även när det gäller bostadsbyggande och stadsutveckling, och det är någonting som gläder mig och det visar också att den svenska marknaden har en bredd som är viktig för att det ska kunna bli innovationer och utveckling, sade Mehmet Kaplan enligt mässarrangören.

Många besökare drogs till mässans Drone Zone, där Sky Eye Innovations drönare höll hus och hovrade i luften.

Företaget har tagit fram en drönare med IR-kamera, som kan inventera fastigheter från ovan och detektera och dokumentera energiläckor.

– Intresset under mässan har varit otroligt. Det har varit ett bra tillfälle för oss att via våra samarbetspartners visa upp en teknik som kan revolutionera branschen genom att göra den både säkrare och mer kostnadseffektiv, till exempel genom att ersätta personal i farliga situationer och effektivisera inspektionsarbeten, säger Daniel Sällstedt, vd för Sky Eye Innovations.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141