23948sdkhjf

Advokatfirma tar över Goodtech-utredning

Som Metal Supply tidigare skrivit om pågår en intern utredning om oegentligheter inom Goodtechs svenska verksamhet. Nu ska advokatfirman Selmer DA göra en rättslig bedömning av fallet.
Under tisdagen behandlade styrelsen för Goodtech ASA de påstådda oegentligheterna i bolagets svenska verksamhet. Ärendet har framkommit efter en intern revision av Ernst & Young, varefter företaget Seccredo har fick i uppdrag av Goodtechs ledning att granska saken vidare.

– Styrelsen reagerade omedelbart och har tagit ärendet på största allvar. Det var också mot denna bakgrund som Seccredo engagerades, säger styrelseordförande Stig Andersen, i ett pressmeddelande.

Enligt Dagens Nyheter handlar det om överfakturering på en miljon kronor till Stockholms Lokaltrafik. En tjänsteman vid SL har även åtalats för mutbrott och ska enligt anklagelserna ha erbjudit golfklubbor och resor till Goodtech.

Rapporten från Seccredo är en genomgång av fakta och omständigheter, men innehåller ingen rättslig bedömning. Styrelsen har därför bett advokatfirman Selmer DA att göra en sådan inom en vecka, innan styrelsen fattar beslut om hanterings ytterligare villkor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063