23948sdkhjf

Blandade siffror för Coors första halvår

"Vi är enligt plan", kommenterar bolagets vd.
Coor redovisar en nettoomsättning på 1 786 miljoner kronor för det andra kvartalet i år, jämfört med 1 642 miljoner samma period föregående år. Resultatet före skatt blev -130 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket kan jämföras med -75 miljoner samma period i fjol.

Rörelseresultatet var -42 miljoner kronor för perioden, en siffra som kan jämföras med 11 miljoner för fjolåret. Noteringskostnader ingår med 78 miljoner kronor.

De stora ljuspunkterna under årets andra kvartal är dels förlängningen av det nordiska avtalet med Ericsson, en av Coors största kunder, och dels det nya IFM-avtal som tecknats med Frontica avseende leverans till Aker Solutions med flera kunder på Fornebu, Norge.

”Detta tillsammans med de nya avtal vi tecknade och förlängde under årets första kvartal, inte minst med AB Volvo, Volvo Cars och med Statoil, innebär att vi har ett mycket bra försäljningsresultat årets första halvår, vilket gradvis kommer att ge finansiell effekt från och med att kontraktsleveranserna startar under andra halvåret 2015.”, skriver Coors vd och koncernchef Mikael Stöhr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079