23948sdkhjf

Ny ledare på Eolus

Ny vice vd tar över vid årsskiftet.
Det är Marcus Landelin som styrelsen i Eolus har utsett till vice vd i bolaget. Han kommer även att ha befattning som operativ chef.

– Marcus har en lång erfarenhet från den svenska och nordeuropeiska energi- och vindkraftsbranschen och jag är glad att kunna välkomna honom till Eolus. Jag ser fram emot att samarbeta med honom för att ytterligare stärka och utveckla Eolus som en av Nordens ledande aktörer på vindkraftsmarknaden säger Eolus vd Per Witalisson, i ett pressmeddelande.

Marcus Landelin kommer närmast från E.ON där han bland annat varit chef för affärs- och projektutveckling av landbaserad vindkraft i norra Europa. Han har även arbetat med havsbaserad vindkraft hos E.ON.

Marcus Landelin beräknas tillträda tjänsten som vice vd och operativ chef senast den 1 januari 2016.

Satsar över Atlanten
Den amerikanska marknaden för vindkraft är en av världens allra största och snabbast växande. Styrelsen har beslutat att undersöka möjligheterna att genomföra en satsning avseende utveckling av vindkraftsprojekt även i USA. Eolus nuvarande vice vd Hans-Christian Schulze har utsetts att leda denna verksamhet på plats i USA vilket innebär att han kommer att lämna sin nuvarande befattning i samband med att Marcus Landelin tillträder som vice vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11