23948sdkhjf

Vad hände under semestern?

Stora problem i Torslandafabriken och högtryck på SSAB i Oxelösund. Se tillbaks på juli månad när Metal Supply sammanfattar några av sommarens rubriker.
Industritoppar köper delar av Northland
I mitten av juli kom beskedet att en grupp svenska industrialister genom bolaget Abecede har förvärvat delar av Northlands tillgångar. I huvudsak rör köpet anrikningsverket i Kaunisvaara och delar av logistiklösningen som använts för transport av järnmalm.

De privatpersoner som genom bolaget Abecede förvärvat tillgångarna är Erik Selin (vd och huvudägare Balder), Bert Nordberg (styrelseordförande Vestas), Bruce Grant (huvudägare och arbetande styrelseordförande Applied Value Group och tidigare styrelseordförande Tele2), Mats Paulsson (huvudägare Peab) och Carl-Henric Svanberg (styrelseordförande BP och Volvo).

Högtryck på SSAB i Oxelösund
Masugnen i Luleå har stått still för renovering över sommaren. Det i sin tur har inneburit att de båda masugnarna i Oxelösund nu går dag och natt, rapporterade SVT Sörmland i början av juli.

– Det är stor skillnad mot förra året då vi stängde verksamheten i fem veckor och därför har vi tagit in dubbelt så många sommarvikarier i år jämför med förra året, sade Era Kapilashrami chef på SSAB i Oxelösund till nyhetskanalen.

Stora problem i Torslandafabriken
Den som beställt en XC90 kan få vänta. Volvo Personvagnars fabrik i Torslanda har stora problem att på ordinarie arbetstid klara av den kraftigt ökade produktionen, rapporterar P4 Göteborg i början på juli. Enligt radiokanalen handlar det bland annat om svårigheter för underleverantörerna att leverera i tid, vilket resulterat i många övertidstimmar för de Volvoanställda.

Stålindustrin kritisk till EU-förslag
EU-kommissionen föreslår att antalet utsläppsrätter ska minskas med 2.2 procent per år från och med 2021, en acceleration från den nuvarande nedtrappningen på 1.74 procent om året. Jernkontoret, ser den eventuella utvecklingen som problematisk, rapporterar Dagens Industri.

”Det nya förslaget är bara en ytterligare skärpning av det befintliga systemet. Man tar inga nya grepp, man gör ingenting för att faktiskt se till att det finns en möjlighet för företagen att växa och öka sin produktion”, säger Helen Axelsson, organisationens energi- och miljödirektör, till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063