23948sdkhjf

Goodtech bekräftar korruptionsgranskning

"Goodtech kan bekräfta att det upptäckts oegentligheter i delar av vår verksamhet i Stockholmsregionen och att företagsledningen har varit medvetna om detta sedan hösten 2014", skriver företaget i ett pressmeddelande.
Norska tidningen Finansavisen tryckte i sin pappersutgåva lördags en text med rubriken ”Korruptionsalarm i Goodtech”. Artikeln avslöjar ekonomiska missförhållanden i ett av Goodtech-koncernens svenska dotterbolag. Enligt tidningen är bolaget misstänkt för grov överfakturering.

Goodtech kunde på söndagen bekräfta att det pågår en intern granskning.

"Efter att koncernledningen fick kännedom om ärendet, har det vidtagits flera åtgärder. Bland annat har förhållandena polisanmälts och en oberoende granskning är påbörjad. Goodtech har även en dialog med ledningen hos de kunder som bolaget har. Det interna granskningsarbetet är inte avslutat och det pågår en fortsatt efterforskning som är knuten till ärendet. Av hänsyn till dessa processer har Goodtech valt att inte kommentera ärendet, men börsen och övriga formella instanser har hållits uppdaterade”, skriver Goodtech i ett pressmeddelande.

”Goodtech ser allvarligt på saken. Bolaget kommer att fortsätta arbetet och samarbetet med offentliga myndigheter och har vidtagit nödvändiga åtgärder för att undvika att något liknande upprepas”, avslutar ledningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094