23948sdkhjf

Unikt samarbete premiärvisas

AP&T, Cell Impact och Sandvik har tillsammans utvecklat en ny lösning för kostnadseffektiv storskalig tillverkning av bränslecellsplattor. Snart ska lösningen presenteras för första gången.
Det blir på European Fuel Cell Forum i Luzern i Schweiz, 30 juni ­– 3 juli som AP&T, Cell Impact och Sandvik presenterar sin lösning för kostnadseffektiv produktion av bränslecellsplattor. Det framgår av ett pressmeddelande från AP&T.

Hittills har produktion av bränslecellsplattor varit förknippad med relativt höga kostnader.

Men genom vidareutveckling, av såväl material som formningsteknik och produktionsprocess, menar de tre företagen att de nu har skapat förutsättningar för en betydligt kostnadseffektivare tillverkning.

Till exempel har Sandvik, som Metal Supply skrivit om tidigare, tagit fram en ny metod för ytbeläggning av rostfritt bandstål. Materialet levereras med en färdig yta, vilket gör att man slipper styckevis beläggning och hantering av formade plattor.

Cell Impacts teknik för höghastighetsformning i sin tur, ska öka stålets formbarhet och göra det möjligt att skapa mer komplexa och exakta mönster – alternativt att minska materialtjockleken.

AP&T har integrerat de olika delarna i en komplett produktionsprocess, baserad på företagets långa erfarenhet av produktionslinjer för värmeväxlarplattor.

Samarbetsprojektet “High-Velocity and High-Speed Manufacturing Method and Manufacturing Cost Analysis for PEM Fuel Cell Applications” presenteras av representanter för Sandvik, Cell Impact och AP&T. En av talarna är Martin Skrikerud, Chief Technical Officer på AP&T.

European Fuel Cell Forum är en etablerad mötesplats för aktörer involverade i utveckling och tillverkning av bränsleceller. Årets konferens är den femte i ordningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078