23948sdkhjf

Här är företaget som utmanar stålkonstruktioner

Gjutna moduler i ett plastbaserat kompositmaterial som sedan limmas ihop till isolerade hallar. Det är företaget Mobile Composite Solutions idé – som nu på allvar ska konkurrera med hallbyggen av traditionella trä- och stålstommar.
– Det har varit ett otroligt intresse hittills, säger företagets försäljningschef Kelly Finnpers till Metal-Supply.

Materialet har funnits i några år, men det var först på hösten 2014 som företaget ”tryckte ner gaspedalen”, som Kelly Finnpers uttrycker det.

– Vi satte igång att producera och sålde direkt, berättar han.

Kompositmodulerna produceras i företagets lokaler ute på Hammarö, strax utanför Karlstad, och enligt Kelly Finnpers har materialet tydliga konkurrensfördelar.

– Upp till 200 kvadratmeter hall kan enkelt lastas på en lastbil. Sedan kan hallen snabbt monteras och installeras ute hos kund, säger han och fortsätter:

– Något som i normalt fall med traditionella material tar två månader, går istället på två dagar. Fasta koncept kan inte konkurrera prismässigt med oss.

Hittills har företaget valt att rikta in sig mot byggbranschen och responsen har varit god.

– De som bygger i traditionellt material, som till exempel stål, tror på detta. De har uttryckt att de även vill börja använda vår lösning. De vill hoppa på komposit-tåget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109